OD SEMIENKA K FAJKOVÉMU TABAKU

Výsadba a zber

Začína klíčením semena po starostlivom monitorovaní v kontrolovanom prostredí. Po približne 10 týždňoch sú ich korene dostatočne silné na to, aby ich mohli zasadiť na polia, aby podporili ďalší rozvoj. Tabakové listy dozrievajú v rôznych štádiách, aj keď majú spoločnú rastlinu. Listy na spodnej báze rastlín tabaku sú pripravené na zber pred tými, ktoré ich chránia. Hoci niektoré väčšie farmy používajú stroje, prevažná väčšina všetkého fajkového tabaku sa zbiera ručne zdola nahor, pretože každý list dozrieva počas štyroch až piatich týždňov. Rastliny tabaku sú ovplyvnené mikroklímou a pôdou, v ktorej rastú. Pôžitok z fajčenia závisí od toho, ako sú vyrastené.

Varianty tabaku

Tabak sa pestuje na celom svete. Aspoň raz ročne kupci listov cestujú po celom svete, aby nakúpili potrebné tabakové výrobky pre stovky zmesí. Je veľa odrôd na výber. Fajkový tabak Virginia Burley a orientálny tabak sa stali štandardom pestovaným na celom svete. Virginia alebo svetlé listy tabaku je najbežnejší zo všetkých variantov. Má vysoký obsah cukru a nachádza sa vo väčšine tabakových zmesiach. Je vyrábaný hlavne v Afrike a Južnej Amerike. Burley má nižší obsah cukru, hlbšiu a tmavšiu chuť ako Virginia a je súčasťou mnohých zmesí
aromatických fajkových tabakov. Je typicky pestované v južnej Európe a na Strednom východe. Oriental je najaromatickejší tabak z troch variantov.

Sušenie

Po oddelení tabakového listu od rastliny a prerušení zásobovania živinami, sa používa sušenie na kontrolu jeho rozkladu. Fajkový tabak sa suší v starostlivo kontrolovanom prostredí, aby sa znížila úroveň vlhkosti, zlepšila sa farba a zabezpečilo sa plné rozvinutie prirodzenej tabakovej arómy. Existujú štyri hlavné metódy sušenia: dymom, slnkom, vzduchom a ohňom. Tabakové listy sú zavesené vonku na Slnku alebo uložené v stodolách, ktoré sú dobre vetrané a vyhrievané generátormi alebo malými ohniskami. Sušenie sa uskutočňuje rôznymi rýchlosťami v závislosti od typu tabaku. Sušenie vzduchom je najpomalší proces v rozmedzí od štyroch do ôsmich týždňov, zatiaľ čo ostatné metódy sú oveľa rýchlejšie a trvajú len sedem dní, čím podporujú sladší tabak.

Miešanie a ochucovanie

Väčšina zmesí fajkového tabaku spoločnosti Scandinavian Tabacco Group sa vyrába v podstate v Dánsku. Listy sú tu navlhčené a zbavené stoniek predtým, ako proces obalovania, začne zvýraznenie ich prirodzenej chuti. Varianty tabaku sa kombinujú tak, aby dodržiavali tradičné receptúry, alebo vytvorili jedinečnú prispôsobenú zmes. Aromatické fajkové tabaky sú finalizované s top príchuťou, ktorá môže obsahovať esencie čohokoľvek od vanilky až po whisky. Všetky zmesi aromatizované, aj nearomatizované sú testované na optimálnu úroveň vlhkosti a vlastností na fajčenie. chvíľa zábavy je vyvrcholením remeselnej zručnosti.

Rezanie a balenie

Rezanie zmesi fajkového tabaku podlieha tradícii. Niektoré tabaky sú stlačené do koláčov a ponechané ešte dozrieť, čo umožňuje, aby sa chute rozptýlili ešte predtým, ako sa narežú na vločky (flakes) . Ďalšie bežné rezy zahŕňajú dlhé stužky ako pramene, známe ako loose cuts a ready rubbed, čo sú vločky, ktoré sú pripravené na naplnenie fajky. Existujú rôzne spôsoby konzervácie odrezkov fajkového tabaku. Či je balený ručne, alebo strojovo, každý obal má svoju
výhodu. Vrecká sa ľahšie prepravujú, zatiaľ čo plechovky sú schopné zachovať čerstvosť a vlhkosť po celé desaťročia. Každé balenie je uzavreté, aby sa zachovali vlastnosti každej zmesi pripravenej na zapálenie.

Fajka

Po výbere tabakovej zmesi je potrebný nástroj na jej konzumáciu. Fajky sa vyrábajú prevažne z koreňov dospelých čečinových stromov, rastúcich prevažne v odľahlých oblastiach Stredozemoria. Po zbere koreňov a narezaní na menšie kúsky, drevo niekoľko rokov schne. Výrobcovia fajok tak môžu upravovať bloky briaru do rôznych tvarov, veľkostí a dizajnov, s rôznymi vlastnosťami, aby naplno využili svoj potenciál.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore